Zdravý panák

Ve čtvrtek jeden recept. Pijete rádi panáky? Miluji domácí moravské slivovice. Občas se k nějaké dostanu.  Moje moravská prababička říkala, že malý panáček slivovice, pěkně po ránu, léčí. Toto přesvědčení jsem ráda, vědomě přejala. Recept jsem ale viděla v televizi v nějakém pořadu tipu Receptář. Do zavařovací sklenice nastrouhám čerstvý zázvor. Dva středně velké kořeny. Z jednoho většího citrónu nejprve nastrouhám kůru. Pozor bez dužiny! Pak citrón oloupu a plátky dám na zázvor. K tomu 2 větší lžíce medu. Vše zaleju vodkou, zavřu a nechám měsíc za oknem louhovat. Po měsíci sleju a ještě měsíc nechám. Tedy, když to vydržím, což se mi při první výrobě nepodařilo. A právě teď jsem se rozhodla, že tentokráte přidám i pár hřebíčků. Zahradních. Tak je tam jdu dát, než zapomenu. 🙂

zdravý panák

Čtvrtek 30. 10. 2014

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *