Polévka pro impulzivní

Podle knihy Gerti Samelové Sedm Tibeťanek je polévka pro impulzivní typy, tedy typy, které mají hodně ohně a málo uzemnění. Je to tibetská polévka z hovězích kostí:

– hovězí morkové kosti (velký problém dnes sehnat, ale dá se), – dvě lžičky soli,  2 l vody, – tři stroužky česneku, – malá cibule, – špetka šafránu, – špetka kurkumy, – čerstvé listy máty, – půl sklenky bílého vína, – půl lžičky mletého kmínu, půl lžičky mletého muškátového oříšku, trochu mouky na jíšku (používám špaldovou).

Hovězí kosti vaříme spolu s kořením a česnekem na mírném ohni cca 3/4 hodiny. Mezitím cibuli jemně pokrájíme, smažíme na másle a s moukou připravíme jíšku. Vodu podle potřeby dolíváme. Pak přidáme jíšku a víno. Ještě minutu povaříme a nakonec přidáme posekané listy máty.

tibetská polévka

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *